WORKSHOPS en CURSUSSEN


 - Oerexpressie: adem en stembevrijding
 - Stemmen in Balans
 - Stem en Penseel


 

Op verzoek organiseert Toonbeeld cursussen en workshops ‘op maat’ met titels als: ‘Toon en Beeld’, ‘Klank en Kleur’, ‘Stem en Muziek’, ‘Stem en Zang’, ‘Klank en Meditatie’, ‘Adem en stembevrijding’, ‘Stemmen in Balans’, ‘Stem en Penseel’ en ‘Oerexpressie’.
Zowel particulieren als bedrijven, opleidingen en instellingen kunnen een aanvraag indienen. Soms wordt er samengewerkt met andere therapeuten, docenten, musici of beeldend kunstenaars.

Informatie en aanmelding: 020-6209742
mariarijnbout@gmail.com

Oerexpressie: adem en stembevrijding
Deze workshop wordt op aanvraag gegeven samen met Marie-José Cüsters. Zij is ademtherapeute en loopbaanadviseur en is gevestigd te Akersloot. Tel: 0251 79 70 10. Email: info@custerscoaching.nl. Website: www.custerscoaching.nl
In deze workshop bevrijden we de adem en de stem. Onze oerbehoeften, ademen en uiten, worden op deze dag samen gebracht in een inspirerend geheel. We gaan genieten van onze adem en ons stemgeluid.

Stemmen in Balans
Deze cursus wordt op aanvraag gegeven, samen met Hannemieke Bakker. Zij is werkzaam als psycholoog/therapeut op het Ingeborg Douwes Centrum (centrum voor psychosociale begeleiding van mensen met kanker en hun naasten). Daarnaast heeft zij een eigen therapie praktijk in Amsterdam waarin ze werkt met energetische oefeningen, imaginatie, stem en zang. Email: hannemiekebakker@planet.nl, of tel: 020 627 70 78.

Stemmen in Balans is een cursus voor mensen die:

In de cursus gebruiken we visualisaties, lichaams-, adem- en meditatieve toon oefeningen om ons lichaam te stemmen en om (weer) af te stemmen op ons hart. Door middel van het samen zingen van eenvoudige, bestaande en nieuw gecomponeerde melodieën uit diverse windstreken geven we expressie aan wat in ons leeft en kunnen we genieten en inspiratie en energie opdoen voor het leven van alledag.
Het gaat om: meditatie en manifestatie; om inleven en uitleven; jezelf stemmen en je stem laten horen. Ervaring met zingen en kennis van het notenschrift zijn niet nodig. Je kunt ook meedoen als je denkt niet te kunnen zingen.

De cursus wordt gegeven op aanvraag van particulieren, instellingen, bedrijven, opleidingen en patiëntenorganisaties.

Stem en Penseel
De cursus wordt op aanvraag gegeven, samen met Tula Antonakos. Tula Antonakos is kunstenaar, tekentherapeut, trainer, docent en coach. Zij geeft privé consulten en workshops zowel in het engels als in het Nederlands. Zij is gevestigd te Amsterdam.
E- mail: tula@planet.nl, of tel. 020- 672 08 25.
www.tula-antonakos.com


De cursus Stem en Penseel is voor mensen die:

Op een speelse, klank en kleurrijke wijze gaan we ons lichaam ‘stemmen’. Hiervoor gebruiken we meditaties middels stem, toon en beeld. En energie, adem, stemexpressie oefeningen. In tekening, schilderingen en d.m.v. het samen zingen van eenvoudige melodieën, geven we uiting aan wat in ons leeft. Zo kunnen we genieten en inspiratie opdoen voor het leven van alledag. Ervaring met tekenen en zingen en kennis van het notenschrift zijn niet nodig.

De cursus wordt gegeven op aanvraag van particulieren, instellingen, bedrijven, opleidingen en patiëntenorganisaties.